Heklet gresskar gratis oppskrift


Slike søte gresskar er enkle og artige å lage. Du kan lage i flere størrelser og farger, oppskriften min her er til et lite gresskar. Hvis du vil ha større trenger du kun å hekle flere luftmasker i starten, og flere omganger før du syr sammen.

Du trenger vatt til å fylle inni, eller bruk restegarn/avklipte trådender hvis du ikke har vatt.

Jeg brukte Drops Paris og heklenål 4,5. Men alle typer garn vil bli fint, bare husk at tynnere garn og nål gir deg et mindre gresskar.

Start med å hekle 19 luftmasker og hekle frem og tilbake. De tre første og tre siste skal hekles som fastmasker, de 13 midterste er halvstaver heklet i bakre løkke.
Bildet nederst til venstre over her viser nålen i fremre løkke, det er feil! 

Alltid hekle halvstaver i bakre løkke, både på rett og vrangsida av arbeidet. Fastmaskene heklet jeg gjennom begge løkkene i masken men dette kan du velge selv. Hekle 19 rader/omganger slik. Deretter bretter du arbeidet i to og hekler sammen de to langsidene. 
Sy en tråd rundt kortsiden og snurpe igjen til det er tett. Deretter fyller du vatt, og her kan du styre formen på gresskaret litt ved å fylle mer eller mindre, og forme vatten riktig. Deretter syr du igjen toppen på samme måte, og tre nålen ut gjennom bunnen slik at du får en tråd midt i som holder gresskaret litt flatere enn en ball. 



Nå hekler du stilken og feks en slik krøll eller to, som jeg gjorde, eller et blad. 
Stilken hekler du ved å lage en magisk ring, 6 halvstaver i ringen. Hekle frem og tilbake tre ganger og sy sammen til en rull. Deretter syr du den fast i toppen og fester tråder, og dytt trådendene inni gresskaret. 


Krøllene lager du ved å hekle luftmasker, feks 15, og to fastmasker i hver luftmaske. Så drar du litt i den, snurrer evt litt på maskene for å forme til rett krøll. Knyt de to trådendene sammen og sy denne ved stilken, knyt eller feste trådene og dytt de inni på samme måte. 


Det artige er å prøve seg litt frem med slike ting, der størrelsen ikke er så viktig. 

Lykke til 🎃

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Heklet topp

Gratis diagram for heklede sjal!