Heklerute med puffstitch

Rutene ser alltid litt uryddige ut før blokking, men jeg er som vanlig utålmodig og lager blogginnlegg før jeg er helt ferdig med ruten. 

Her har jeg brukt Drops Karisma og heklenål 7, med mindre nål blir ruten fastere og litt mindre men det fungerer også fint!

Puffstitch, usikker på om dette har et norsk navn og faktisk også litt usikker på hva stitch kan oversettes til selv om det jo oversettes til maske. Maske er liksom ikke riktig ord for de ulike typene heklemasker? Eller kanskje det bare er meg som overtenker dette.

Puffstitch er i hvert fall på en måte flere tråder dratt gjennom en maske og samlet med en kjedemaske. 

Rutene lages slik:

Magisk ring med 8 fastmasker rundt, satt sammen med en kjm (kjedemaske) tilslutt. Bytt farge, og hekle 2 lm (luftmasker), så stikker du nålen gjennom den første fm fra forrige runde og henter tråden. Ta garnet over nålen og hold den gjerne fast med en finger før du stikker nålen i samme maske og henter ut tråden igjen. Trekk tråden slik at løkkene på nålen er like lange. 
Gjør dette fire ganger, slik at du har 8 like lange løkker på nålen. Nå drar du tråden gjennom alle løkkene og deretter gjør du en kjm og en lm. 
Dette gjør du i hver av de 8 fm fra første runde. Avslutt med kjm i første puff. 

Bytt farge, og gjenta puffstitch runden med to lm mellom hver puff. Nå lager du hver puff i luftmasken mellom de forrige puffene. Avslutt med kjm i første puff. 

Bytt farge igjen, og hekle tre staver rundt de to lm fra forrige runde. I de neste lm hekler du tre staver, to lm, tre staver (dette blir et hjørne). I neste lm hekler du tre staver, og neste der et hjørne igjen. Altså tre luftstaver på sidene mellom hjørnene, som på bildet under. 
Deretter kan du fortsette på samme måte i flere omganger hvis du vil ha større ruter. 





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Heklet gresskar gratis oppskrift

Heklet topp

Gratis diagram for heklede sjal!